Rogier Hoorn sport- en prestatiepsycholoog VSPN®/NIP
Cursus mentale begeleiding voor ouders
Ouders
Als ouder/verzorger van een sporter wil je het beste voor je kind. De rol van een ouder in de ontwikkeling van een topsportend kind is erg belangrijk. Wat kun je als ouder doen om je kind het beste te stimuleren en zo goed mogelijk te laten presteren? Hoe betrokken moet je als ouder zijn bij de sport van je kind? Op welke manier kun je als ouder het beste kritiek geven? Hoe reageer ik bij een overwinning en hoe bij een tegenslag? Ook de relatie tussen ouder en coach moet goed zijn. Hoe zorg je ervoor dat die relatie goed vorm krijgt. In de cursus voor ouders leer je hoe je een optimale bijdrage kunt leveren aan de sportprestatie van je kind.

Cursus mentale begeleiding voor ouders
In de cursus voor ouders van sportende kinderen wordt in stil gestaan bij de invloed van ouders op de ontwikkeling van hun kind. De sportspsycholoog legt uit hoe de psychologische ontwikkeling van een kind eruit ziet. Bij elke leeftijdsfase van het kind hoort een andere vorm van begeleiding door ouders. Sportpsycholoog Rogier Hoorn geeft je aandachtspunten voor elke leeftijdfase.
Daarnaast leer je als ouder wat het effect van je eigen gedrag is op het sportgedrag van je kind. Welke vorm van begeleiding laat het kind plezier houden in sporten? Ook wordt ouders geleerd hoe een zo goed mogelijke relatie op te bouwen met de coach/trainer van het kind.

De cursus voor ouders van sportende kinderen (